Bio

In 1994 kwamen gitarist Arjan Swagerman en drummer Peter Steenvoorden voor het eerst bij elkaar om te musiceren. Niet veel later kwam bassist Barry van den Blink het duo versterken. Swallowed Vision was geboren.

In de beginjaren speelde het trio vooral eigen werk, geïnspireerd door de grunge/punk muziek van de jaren negentig, en covers van bands als Nirvana, Green Day, NOFX en Guns ’n Roses. Het trio trad regelmatig op in de plaatselijke kroegen en poppodia.

In 1996 ging één van de leden in dienst en werd uitgezonden naar Bosnië. En na terugkomst gingen twee leden voor een jaar naar Australië. Hierdoor werd er in deze jaren nauwelijks muziek gemaakt met elkaar.

Eind 1997 kwamen de leden weer bij elkaar en werd er besloten om zich volledig op het coverwerk te storten. Er werd gezocht naar een zangeres en in 1998 kwam Toby Houdijk de band versterken. In de jaren die volgden werd er regelmatig opgetreden in Den Helder en omstreken, waaronder het PMF (Paas Music Festival) in Breezand in 2001 en een gezamenlijk project met een koor en harmonie in 2002, “Pop Meets Harmonie”. De muziek veranderde van grunge/punk naar rock uit de jaren negentig. Invloeden van Anouk, K’s Choice,  Skunk Anansie en Krezip zijn duidelijk terug te horen.

In 2003 verliet Toby de band om elders in het land haar geluk te beproeven. In 2004 kwam gitarist Ingmar Dijker het overgebleven drietal versterken en werd er met deze vier heren een stevig repertoire opgebouwd, met bekende rock uit vooral de jaren negentig. Bands als Guns ’n Roses, Metallica, Green Day, Golden Earing, U2 en Nirvana passeerden de revue.

In 2006 kwam zangeres Milan Pit het viertal versterken en werd naast de stevige rockmuziek ook weer het genre van de vrouwenrock opgepakt. Dit resulteerde in een aantal optredens waaronder in 2006 een herhaling van het “Pop Meets Harmonie” concept. Wederom met groot succes. Eind 2008 verliet ook Milan de band voor haar carrière elders in het land.

In 2009 kwam zangeres Malu Houtstra de band versterken. Hierna volgde een aantal jaren met veel optredens waaronder “Sound Of The Hill” in 2010 en diverse optredens in Den Helder en Wieringerwerf. In 2016 verliet ook zij de band weer.

Eind 2016 werd de band weer compleet gemaakt met zangeres Heleen Koning en kon de draad weer opgepakt worden. De ‘Vrouwen’ Rock geldt nog steeds als leidraad voor de band, afgewisseld met de stevige rock van bekende bands uit de jaren ’90 & ’00.

Begin april 2019 werd het 25 jarig bestaan van Swallowed Vision behaald. De band is na al die jaren nog steeds aanwezig en staat garant voor een lekkere “Rockende” avond met stevige muziek.